HTML

Videótanár

A videotanar.hu az internetet használja az iskolai tudás megosztására, az iskolai tanulás támogatására. Bármikor elérhető, ellenőrzött tudásbázist jelent, amely segít az elfelejtett dolgok átismétlésében, az önképzésben. Célja, hogy a Nemzeti Alaptanterv általános iskolai felső tagozatos tananyagának egészét digitalizálja oktatóvideók formájában. Az elkészítésébe önkéntesen jelentkező tanárokat von be, és közösségi tudássá teszi a legkiválóbb pedagógusok ismereteit, módszereit.

Keress a Facebookon!

videotanar.indavideo.hu

Sikeresen indult a Videótanár.hu projekt, melyben az általános iskola 5-8. osztályos tananyagait lehet megnézni ingyenesen! Eddig több, mint 200 videó érkezett be a 12 fő tantárgyhoz, így több mint 2 000 000 Ft lett kifizetve a videót beküldőknek.

December 1-jén indult el az a kezdeményezés, amely arra hivatott, hogy a Nemzeti Alap Tantervre épülve online formában ingyenesen elérhetővé tegye a felső tagozatos iskolások számára a tananyagokat. A videók már most is megtalálhatóak a www.videotanar.indavideo.hu és www.videotanar.hu oldalon, de még mindig várjuk az újabb műveket. A lektor csapatunk, melynek vezetője a tanárblog.hu, lelkesen és rendületlenül ellenőrzi a beküldött videókat, hogy megfeleljen a tantervi követelményeknek.

Egyszerre három pályázattal indultunk (www.videotanar.hu/verseny) , de közben még egy negyedik lehetőséget is adtunk a videót készítőknek – mondta Csetényi Csaba a Videótanár.hu alapítója. Videó készítés az első, ahol a tananyagokhoz elsőként beküldött videókért 15 000 Ft, a második, harmadik, negyedik beküldött videókért 5000-5000 Ft-ot adunk. Időközben, kampány jelleggel pedig kiírtuk a „Küldj be 3 videót és egy GoPro kamerát kapsz érte!” pályázatot. A videó beküldés mellett másik 2 pályázat van, egyik a "Ki a legjobb tanár?" szimpátia szavazás, melyben az egyes videókat kell értékelni. A harmadik pályázat pedig idehaza különleges vonzerővel bír, mivel 500 000 Ft-ot adunk annak a diák csapatnak, akik elkészítik hogyan látják az oktatást a mai fiatalok. Itt célunk, hogy ezt a videót később a Videótanár.hu kampányvideójának használjuk. A díjazás magas, és bízunk benne, hogy minél többen vállalkoznak rá, hogy bemutathassák filmjeiket!

A videókat bárki megnézheti, ha ránk keres a weboldalon. A facebook (www.facebook.com/videotanar) oldalunkon, az www.videotanar.blog.hu oldalunkon pedig napi hírekkel szolgálunk a projektről és az oktatásról.

És ne feledjék, a Videótanár nem helyettesíti az iskolába járást!

 

Címkék: pályázat oktatóprogram Videótanár

komment

süti beállítások módosítása