HTML

Videótanár

A videotanar.hu az internetet használja az iskolai tudás megosztására, az iskolai tanulás támogatására. Bármikor elérhető, ellenőrzött tudásbázist jelent, amely segít az elfelejtett dolgok átismétlésében, az önképzésben. Célja, hogy a Nemzeti Alaptanterv általános iskolai felső tagozatos tananyagának egészét digitalizálja oktatóvideók formájában. Az elkészítésébe önkéntesen jelentkező tanárokat von be, és közösségi tudássá teszi a legkiválóbb pedagógusok ismereteit, módszereit.

Keress a Facebookon!

videotanar.indavideo.hu

14.
február

Érintetlen múmiát találtak Luxorban

Videotanar.hu  | vizuális kultúra - a gizai piramisok komment

Az ókori egyiptomiak temetkezési helyeit általában kirabolják, mire a régészek odaérnek, ezért különleges a lelet. Plusz videó a gizai piramisokról!

Spanyol régészek is két kifosztott sír között leltek rá a 3600 éve nem bolygatott szarkofágra, amelyben feltehetően egy magas rangú hivatalnok nyugszik. A ritka lelet körülbelül i. e. 1600-ból származhat, amikor a 17. dinasztia uralkodott Egyiptomban.

A kutatócsoport egy négy méter mély gödörben fedezte fel a szarkofágot, nem messze a 18. dinasztiához tartozó Hatsepszut királynő kincstárnokának sírjától. Az igen jó állapotban fennmaradt, két méter hosszú, fél méter széles szarkofágot az elhunytat ábrázoló festmény, madártollat mintázó, színes dekoráció és hieroglifákból álló vésett felirat díszíti.

A régészek szerint a 17. dinasztia egyik magas rangú hivatalnokának a maradványai nyugodhattak a koporsóban. A közvetlenül mellette fekvő két sírgödör azonban üres volt, feltételezik, hogy már évszázadokkal korábban kifosztották őket.

mumia.jpgKiemelik a szarkofágot (forrás: AFP)

Címkék: oktatóvideó vizuális kultúra videotanar.hu

komment

süti beállítások módosítása