HTML

Videótanár

A videotanar.hu az internetet használja az iskolai tudás megosztására, az iskolai tanulás támogatására. Bármikor elérhető, ellenőrzött tudásbázist jelent, amely segít az elfelejtett dolgok átismétlésében, az önképzésben. Célja, hogy a Nemzeti Alaptanterv általános iskolai felső tagozatos tananyagának egészét digitalizálja oktatóvideók formájában. Az elkészítésébe önkéntesen jelentkező tanárokat von be, és közösségi tudássá teszi a legkiválóbb pedagógusok ismereteit, módszereit.

Keress a Facebookon!

videotanar.indavideo.hu

Ma még senki sem tudja, de ti majd megmutatjátok.

A legjobb videók azok lesznek, amelyeket a legtöbben megnéznek. Erről pedig a közönség, a tanulók fognak dönteni a like vagy dislike gombokkal leadott szavazataikkal...

Annyi azonban biztos, hogy a tananyagot érthetően és röviden összefoglaló, az előírt tudást maradéktalanul tartalmazó, azt jól érthetően elmagyarázó felvétel. Még mi sem tudjuk, hogy a legegyszerűbb, csak a táblát vagy egy darab papírt és a tanár hangját tartalmazó, illetve a sok kísérletet bemutató, gazdagon illusztrált, esetleg egy valódi órán, a tanulók között rögzített „élő” felvétel lesz az, ami a megértést a legjobban segíti.

És hogy a humor segít-e? Mi csak azt tudjuk, hogy a humor nem mehet a tudás rovására.

Azt biztosan tudjuk viszont, hogy a jó videó legalább 5 és legfeljebb 15 perces, és a hang fontosabb, mint a kép. Sőt, még a sztori is fontosabb, mint a kép. Nem hiába a híradósok hármasszabálya így szól: sztori – hang – kép. Méghozzá ebben a sorrendben. Vagyis a legfontosabb, hogy szedjük össze a gondolatainkat és tudjuk, hogy mit szeretnénk mondani.

Ha felvettük és nem sikerült, vegyük fel újra! De az egyáltalán nem baj, ha van benne pár baki, például valamit rosszul mond a tanár és kijavítja magát, vagy rosszul ír fel a táblára és átírja. A videónak nem kell sterilnek lennie, és senki sem vár játékfilmes minőséget az Indavideón!

Címkék: videotanar.hu Videótanár

komment

süti beállítások módosítása