HTML

Videótanár

A videotanar.hu az internetet használja az iskolai tudás megosztására, az iskolai tanulás támogatására. Bármikor elérhető, ellenőrzött tudásbázist jelent, amely segít az elfelejtett dolgok átismétlésében, az önképzésben. Célja, hogy a Nemzeti Alaptanterv általános iskolai felső tagozatos tananyagának egészét digitalizálja oktatóvideók formájában. Az elkészítésébe önkéntesen jelentkező tanárokat von be, és közösségi tudássá teszi a legkiválóbb pedagógusok ismereteit, módszereit.

Keress a Facebookon!

videotanar.indavideo.hu

16.
június

Jó-e nekünk a müzli?

Videotanar.hu  | természetismeret - a táplálkozás, a légzés, a kiválasztás és a keringés legfontosabb szervei komment

Ha már többek között a táplálkozás szervrendszerével is foglalkozunk videónkban, oszlassunk el gyorsan néhány tévhitet!

A fejlődő szervezettel rendelkező diákok táplálkozásába is becsúsznak olyan dolgok, amelyekről azt gondolnánk, egészségesek, holott nem.
Ilyenek rögtön a müzliszeletek. Pontosítva, az ízesített müzlik, például a csokis. Bár a gabonák fogyasztása az összetett szénhidrátok miatt nagyon fontos, az édesített, cukorral, mézzel, aromákkal dúsított müzlik nem szolgálják az egészséget, hiszen elhízást okozhatnak.
Hasonló a helyzet a multivitaminos üdítőkkel is. Ezek gyümölcstartalma rendkívül kevés, a hozzáadott rengeteg cukor és mesterséges vitaminok révén pedig annyi plusz kalóriával terhelik a szervezetet, ami szintén a testsúlyon mérhető le először.
A cukormentes üdítők rendszeresen átverik a szervezetünket. Az ugyanis az édes ízhez energia-bevitelt társít, és amennyiben ezt nem kapja meg a 0 kalóriás italtól, más forrásból szerzi meg azt, sokkal nagyobb mértékű nassolásra késztetve a lelkiismeretét különféle „zérókkal” nyugtató alanyt.

muzli.jpg

Címkék: oktatóvideó természetismeret videotanar.hu

komment

süti beállítások módosítása