HTML

Videótanár

A videotanar.hu az internetet használja az iskolai tudás megosztására, az iskolai tanulás támogatására. Bármikor elérhető, ellenőrzött tudásbázist jelent, amely segít az elfelejtett dolgok átismétlésében, az önképzésben. Célja, hogy a Nemzeti Alaptanterv általános iskolai felső tagozatos tananyagának egészét digitalizálja oktatóvideók formájában. Az elkészítésébe önkéntesen jelentkező tanárokat von be, és közösségi tudássá teszi a legkiválóbb pedagógusok ismereteit, módszereit.

Keress a Facebookon!

videotanar.indavideo.hu

Sokkal több mindenre, mint gondolnánk, íme néhány elvitathatatlan előnye.

Hiteles forrás: mindannyian tapasztaljuk, hogy az interneten nehéz különbséget tenni a valódi, tudományosan megalapozott, elsajátításra érdemes tudás és a babonák,...

...mendemondák, hitelesnek tűnő, fabrikált elméletek között. Ki ne futott volna bele még a „brit tudósok” alátámasztotta álhírekbe? Sajnos ilyeneknek sokszor a magyar történelem, a nyelvtan és a fizika vagy a biológia is áldozatául esik. Nálunk ez elképzelhetetlen, ahogy megtelik videókkal a videotanar.hu, úgy lesz ellenőrzött forrásból hozzáférhető a teljes felső tagozatos tananyag.

A legjobb tanárok tanítanak: mindenki megismerheti, tisztelheti és szeretheti azokat a tanárokat, akik időt, energiát nem sajnálva témájuk legkiválóbb értőivé és előadóivá nevelték magukat. Ezidáig egy-egy osztály, legfeljebb 30-35 gyerek előtt tartották óráikat, ám a videotanar.hu segítségével mostantól közkinccsé válhat a tudásuk.

Esélyegyenlőséget biztosít: a középosztálybeli budapesti család gyermeke éppúgy hozzáférhet a videókhoz, mint a lemaradottabb térségek, zsákfalvak internethez csak a teleházakban jutó fiataljai. A Videótanár minden érdeklődő kamasz számára elérhető tudást ad, és ugyanolyan modern, interaktív képzési formát jelent számukra.

Illusztrációk, kísérletek: ugyanazt a tananyagot több tanártól, sokféleképpen elmagyarázva is megismerhetjük, és közvetlenül az oktatóvideók mellett megtalálható lesz minden illusztráció, kísérlet, magyarázó anyag, ami a megértést segíti.

Címkék: iskola videotanar.hu Videótanár

komment

süti beállítások módosítása