HTML

Videótanár

A videotanar.hu az internetet használja az iskolai tudás megosztására, az iskolai tanulás támogatására. Bármikor elérhető, ellenőrzött tudásbázist jelent, amely segít az elfelejtett dolgok átismétlésében, az önképzésben. Célja, hogy a Nemzeti Alaptanterv általános iskolai felső tagozatos tananyagának egészét digitalizálja oktatóvideók formájában. Az elkészítésébe önkéntesen jelentkező tanárokat von be, és közösségi tudássá teszi a legkiválóbb pedagógusok ismereteit, módszereit.

Keress a Facebookon!

videotanar.indavideo.hu

19.
június

Ha dél, akkor banán?

Videotanar.hu  | biológia - a mediterrán területek életközösségei komment

A mediterrán éghajlatról és területekről, sokaknak a déligyümölcsök, - például a banán - ugranak be először, noha az főleg a trópusokon terem. Most szuperbanánnal kísérleteznek a kutatók.

Többek között az afrikai népesség táplálkozásán javítana a szuperbanánnak keresztelt genetikailag módosított gyümölcs, amelynek alfa- és bétakarotin-tartalmát mesterségesen emelik meg. A kísérletet végző ausztrál kutatók szerint így növelhető lenne az elmaradottabb területeken élők szervezetének A-vitamin bevitele. A fontos vitamin hiánya évente körülbelül 650-700 ezer gyermek haláláért felelős, és legalább 300 ezren megvakulnak emiatt. A vitamin alacsony szintje befolyásolja az immunrendszert is. A szakemberek úgy vélik, a probléma enyhítésének legjobb módja alapvető élelmiszerük feljavítása. A génmódosított banán külsőre nem változott, húsa azonban narancsszínű. Elsőként Ugandában tervezik a nagy tételben történő termesztését.

banan.jpg

Címkék: biológia oktatóvideó videotanar.hu

komment

süti beállítások módosítása