HTML

Videótanár

A videotanar.hu az internetet használja az iskolai tudás megosztására, az iskolai tanulás támogatására. Bármikor elérhető, ellenőrzött tudásbázist jelent, amely segít az elfelejtett dolgok átismétlésében, az önképzésben. Célja, hogy a Nemzeti Alaptanterv általános iskolai felső tagozatos tananyagának egészét digitalizálja oktatóvideók formájában. Az elkészítésébe önkéntesen jelentkező tanárokat von be, és közösségi tudássá teszi a legkiválóbb pedagógusok ismereteit, módszereit.

Keress a Facebookon!

videotanar.indavideo.hu

11.
június

Exoskeleton a szabad mozgásért

Videotanar.hu  | természetismeret - a mozgás szervrendszere komment

A mozgás természetes igényünk, a hozzá kapcsolódó szervrendszerrel is általában akkor foglalkozunk, ha valamilyen hibája okán ez nem lehetséges. Szerencsére a tudomány ezen a téren is rohamosan fejlődik.

Számos kísérletet folytatnak világszerte, hogy a mozgásukban korlátozott emberek számára visszaadják a járás szabadságát. A gerincvelő sérülésekor az agy nem képes parancsot adni a végtagoknak sem, így ezek az emberek tolókocsihoz kötve kénytelenek élni. Szerencsére a tudósok és kutatók olyan, eredményekkel kecsegtető exoskeletonokkal, vagyis külső vázakkal kísérleteznek, amelyekkel lehetővé válik az agyi vezérlés, így viselőjük újra saját irányítása alatt válhat járásképessé. Ez a neurális alapokon nyugvó lehetőség egyes végtagoknál, de gerincvelő-sérülés miatt teljesen lebénult emberek esetében is sikereket vetít előre.

exoskeleton.jpg

Címkék: oktatóvideó természetismeret videotanar.hu

komment

süti beállítások módosítása