HTML

Videótanár

A videotanar.hu az internetet használja az iskolai tudás megosztására, az iskolai tanulás támogatására. Bármikor elérhető, ellenőrzött tudásbázist jelent, amely segít az elfelejtett dolgok átismétlésében, az önképzésben. Célja, hogy a Nemzeti Alaptanterv általános iskolai felső tagozatos tananyagának egészét digitalizálja oktatóvideók formájában. Az elkészítésébe önkéntesen jelentkező tanárokat von be, és közösségi tudássá teszi a legkiválóbb pedagógusok ismereteit, módszereit.

Keress a Facebookon!

videotanar.indavideo.hu

Azt hitted, az újrahasznosítás valamiféle mai hóbort, ami csak néhány éve került a köztudatba? Akkor jó, ha tudod, hogy már az ősember is újrahasznosított.

Korai eleink, az ősemberek, így egyik legismertebb megtalált képviselőjük, Ötzi is alkalmazta az elhasznált dolgok újbóli felhasználását. A módszer tehát több mint százezer éves,...

...annyi a különbség, hogy őseink nem papírt és műanyagot, hanem csontokat és eltört eszközöket gyűjtöttek össze, hogy később például edényeket készítsenek belőlük.

A Tel Aviv Egyetem kutatói vizsgálódtak Spanyolország, Észak-Afrika, Olaszország és Izrael egykor lakott barlangjaiban, és a talált nyomok, a számtalanszor átalakított szerszámok, edények és más tárgyak egyértelműen utaltak az újrahasznosítás szokására. Sőt, az első nyomok egészen 1,3 millió évvel ezelőttig vezetnek. Ráadásul ez az életvitel nem izoláltan, hanem térben és időben igen elterjedten jelentkezett, hiszen a Homo Erectus és a neandervölgyiek körében is elterjedt volt.

Természetesen az ősemberek nem környezetük megóvása és a túlfogyasztás megelőzése érdekében hasznosították újra az elhasznált dolgaikat, hanem azért, mert nekik minden újabb csont, kő, állatbőr megszerzése komoly munkával, sőt veszéllyel járt. Ne feledjük, ők nem szupermarketekben vásároltak.

Roppant érdekes dolgok derülhetnek ki tehát, ha közelebbről megnézzük őseink életvitelét, íme ehhez egy videó a videótanárról.

 

 

Címkék: történelem oktatóvideó videotanar.hu

komment

süti beállítások módosítása