HTML

Videótanár

A videotanar.hu az internetet használja az iskolai tudás megosztására, az iskolai tanulás támogatására. Bármikor elérhető, ellenőrzött tudásbázist jelent, amely segít az elfelejtett dolgok átismétlésében, az önképzésben. Célja, hogy a Nemzeti Alaptanterv általános iskolai felső tagozatos tananyagának egészét digitalizálja oktatóvideók formájában. Az elkészítésébe önkéntesen jelentkező tanárokat von be, és közösségi tudássá teszi a legkiválóbb pedagógusok ismereteit, módszereit.

Keress a Facebookon!

videotanar.indavideo.hu

23.
június

Víz alatti pihenőpark

Videotanar.hu  | földrajz - Ausztria komment

Ausztriában számtalan csodát találhatunk, de az a természeti jelenség, ami a Hochschwab-hegy lábánál történik, igazi ritkaság.

A hegy lábánál fekvő Grüner See, vagyis Zöld tó a tavasz beállta előtt kedvelt kirándulóhely padokkal, piknikasztalokkal, a meleg idő beálltával viszont az ott található, jelentéktelen tavacska felduzzad, és tízméteres vízzel borítja el a környéket. A kristálytiszta vízzel feltöltött völgy igazán egyedülálló látvány, víz alá kerülnek a parkok, az apró völgybéli hidak és padok. A víz ráadásul egyáltalán nem zavaros, mint egy folyó áradásakor,a látótávolság akár a 60 méter is lehet. Éppen ezért tavasz végétől egészen ősz derekáig a búvárok kedvelt zarándokhelyévé válik a Zöld tó. Ők ilyenkor oxigénmaszkban figyelhetik a fák koronája körül úszkáló halakat, tehetnek egy víz alatti sétát a parkok sétaútjain. A különleges élményre vágyó turistákat még az sem tántorítja el, hogy a víz ilyenkor mindössze 6-8 fokos.

zoldto.jpg

Címkék: földrajz oktatóvideó Ausztria videotanar.hu

komment

süti beállítások módosítása