HTML

Videótanár

A videotanar.hu az internetet használja az iskolai tudás megosztására, az iskolai tanulás támogatására. Bármikor elérhető, ellenőrzött tudásbázist jelent, amely segít az elfelejtett dolgok átismétlésében, az önképzésben. Célja, hogy a Nemzeti Alaptanterv általános iskolai felső tagozatos tananyagának egészét digitalizálja oktatóvideók formájában. Az elkészítésébe önkéntesen jelentkező tanárokat von be, és közösségi tudássá teszi a legkiválóbb pedagógusok ismereteit, módszereit.

Keress a Facebookon!

videotanar.indavideo.hu

A legritkább, éppen ezért legértékesebb drágakő a gyémánt. De melyik vajon az eddigi legnagyobb? Videó az ásványok keletkezéséről.

A drágakövek is ásványok, a gyémánt például voltaképpen nem más, mint szén, csak éppen roppant nagy nyomáson, általában...

...a földkéreg kontinentális lemezei alatt a legkeményebb természetes anyaggá alakul.

És hogy hol található az eddigi legnagyobb, éppen ezért legértékesebb? A brit királynő fején, azaz koronáján. Már ha éppen felteszi a koronázási ékszereket, ami egyébként nemigen jellemző rá. Az 530,2 karátos (a drágakövek és nemesfémek súlyának megállapítására használt mértékegység), Afrika nagy csillagának (Cullinan I) nevezett drágakövet 1905-ben, Dél-Afrikában csiszolták egy 3106 karátos kőből.

Cullinan-I-Great-Star-of-Africa-Afrika-nagy-csillaga-gyémánt.png

És akkor lássuk a videót az ásványok keletkezéséről:

 

 

Címkék: földrajz oktatóvideó videotanar.hu

komment

süti beállítások módosítása