HTML

Videótanár

A videotanar.hu az internetet használja az iskolai tudás megosztására, az iskolai tanulás támogatására. Bármikor elérhető, ellenőrzött tudásbázist jelent, amely segít az elfelejtett dolgok átismétlésében, az önképzésben. Célja, hogy a Nemzeti Alaptanterv általános iskolai felső tagozatos tananyagának egészét digitalizálja oktatóvideók formájában. Az elkészítésébe önkéntesen jelentkező tanárokat von be, és közösségi tudássá teszi a legkiválóbb pedagógusok ismereteit, módszereit.

Keress a Facebookon!

videotanar.indavideo.hu

06.
június

A Google lenne az internet terjesztője

Videotanar.hu  | informatika - internetes böngészés komment

Hasznos, ma már elengedhetetlen része életünknek az internet, de a világ nagy részén elérhetetlen. A Google szokatlan ötletekkel segítene a problémán.

Nem is hinnéd, mennyi olyan területe van bolygónknak, ahová nem jut el az internet, holott ma már nem úri passzió, a természetes igény mindenhol meglenne rá. A Google cég éppen ezért egymilliárd dollárt szánna arra, hogy ezekre a vidékekre is eljutassa a netet, ám a hagyományos módszerek nem minden esetben alkalmasak erre.
A Wall Street Journal napokban megjelent értesülései szerint a projekt keretében először mintegy 180 kisméretű, de nagykapacitású műholdat állítanának pályára, amelyekkel megoldható lenne a probléma. Itt azonban nem áll meg a Google, speciális léggömbökkel és pilóta nélküli, napenergiával hajtott repülőgépekkel is kísérletezik a cél érdekében. A nagyszabású tervek szerint a műholdak, a léggömbök és a robotrepülőgépek egymást kiegészítve érnék el a kívánt eredményeket.

google.jpg

Címkék: internet informatika oktatóvideó videotanar.hu

komment

süti beállítások módosítása