HTML

Videótanár

A videotanar.hu az internetet használja az iskolai tudás megosztására, az iskolai tanulás támogatására. Bármikor elérhető, ellenőrzött tudásbázist jelent, amely segít az elfelejtett dolgok átismétlésében, az önképzésben. Célja, hogy a Nemzeti Alaptanterv általános iskolai felső tagozatos tananyagának egészét digitalizálja oktatóvideók formájában. Az elkészítésébe önkéntesen jelentkező tanárokat von be, és közösségi tudássá teszi a legkiválóbb pedagógusok ismereteit, módszereit.

Keress a Facebookon!

videotanar.indavideo.hu

30.
június

A medve és a medvetalp nem játék!

Videotanar.hu  | természetismeret - erdő: fás szárú növények komment

Egy nyári kirándulás, természetben történő túrázás is lehet veszélyes. És nem a vadállatok miatt, azok ugyanis kerülik az embert. A mérgező növények azonban nem.

Aki nem egy hermetikusan elzárt barlangban töltötte az elmúlt napokat, értesült róla, hogy a kaukázusi medvetalp bizony gyökeret eresztett nálunk is, ráadásul nagy mennyiségben. Ez önmagában még nem lenne baj, ám ez a növény különösen agresszív, és már az érintése is veszélyes sérüléseket okoz. A zellerfélék családjába tartozó medvetalp úgynevezett invazív, vagyis gyorsan terjeszkedő növény (invázió), így irtása komoly problémát okoz a szakembereknek is. Hozzánk Kárpátalja (Ukrajna) felől érkezett, és a keleti területeinken már nagyobb mennyiségben felfedezhető. Óvatlan kirándulók, természetjárók vagy vízparton pihenők csúnya égési sebeket szerezhetnek, ha hozzáérnek. Ezek a sérülések bár gyógyíthatók, mindenképpen jobb, ha inkább megismerjük a növényeket, mielőtt útnak indulunk erdőre, mezőre. Ez nyáron különösen érvényes.

medvetalp.jpg

Címkék: oktatóvideó természetismeret videotanar.hu

komment

süti beállítások módosítása