HTML

Videótanár

A videotanar.hu az internetet használja az iskolai tudás megosztására, az iskolai tanulás támogatására. Bármikor elérhető, ellenőrzött tudásbázist jelent, amely segít az elfelejtett dolgok átismétlésében, az önképzésben. Célja, hogy a Nemzeti Alaptanterv általános iskolai felső tagozatos tananyagának egészét digitalizálja oktatóvideók formájában. Az elkészítésébe önkéntesen jelentkező tanárokat von be, és közösségi tudássá teszi a legkiválóbb pedagógusok ismereteit, módszereit.

Keress a Facebookon!

videotanar.indavideo.hu

Ezerhatszáz futballpályányi a mérete és 2400 éves? Ez csakis egy gomba lehet!

Az átlagember általában keveset tud a gombákról, hiszen a mikroszkopikusoktól a nagyi gombapörköltjéig, rendkívül változatos formában fordulnak elő, ráadásul...

...egy részük mérgező, így tartunk is tőlük. Pedig roppant érdekes és sokszor igen hasznos élőlények.

A legnagyobb és egyben legidősebb élőlény rekordját is egy gomba tartja, egészen pontosan egy mézgomba. Oregon államban (USA), a Blue Mountains hegységben lévő Malheur Nemzeti Erdőben fedezték fel még 2001-ben ezt a föld alatt élő egyedet, amely a fák gyökerei között terjeszkedik nagyon lassan, cipőfűző-szerű fonalak, úgynevezett rizomorfok segítségével. A gigantikus gomba spórából fejlődött ki, és vegetatív szaporodással szép lassan behálózta az egész környéket. Kutatók genetikai vizsgálattal igazolták, hogy a 9,65 km² (mintegy 1600 focipályányi) területet beborító, 2400 éves gomba klónjai egyazon egyedtől származnak.

Egyik legújabb oktatóvideónk a gombákkal foglalkozik, nézzétek!

 

 

 

Címkék: oktatóvideó természetismeret videotanar.hu

komment

süti beállítások módosítása