HTML

Videótanár

A videotanar.hu az internetet használja az iskolai tudás megosztására, az iskolai tanulás támogatására. Bármikor elérhető, ellenőrzött tudásbázist jelent, amely segít az elfelejtett dolgok átismétlésében, az önképzésben. Célja, hogy a Nemzeti Alaptanterv általános iskolai felső tagozatos tananyagának egészét digitalizálja oktatóvideók formájában. Az elkészítésébe önkéntesen jelentkező tanárokat von be, és közösségi tudássá teszi a legkiválóbb pedagógusok ismereteit, módszereit.

Keress a Facebookon!

videotanar.indavideo.hu

21.
február

Ne bízz vakon semmiben!

Videotanar.hu  | természetismeret - földrajzi helymeghatározás komment

Ma már szó szerint űrtechnika segít a földrajzi helyzetünk méterre pontos meghatározásában, azért az emberi butaságot a műholdak sem tudják kiküszöbölni.

Az autóba szerelt GPS-készülékek hasznosak, bár egyre többen vannak, akik nem szeretik a használatukat, idegesíti őket a többnyire akcentussal beszélő női hang vagy egész egyszerűen nem bíznak az olcsóbb készülékek szoftvereiben.

A másik véglet, amikor valaki vakon bízza magát a technikára és ész nélkül követi akkor is, amikor egyértelmű a baki.

Így járt az a közel hetvenéves belga asszony is, bizonyos Sabine Moreau, aki a lakásától 150 kilométerre lévő vasútállomásra indult egy barátja elé. A GPS-készüléke helytelenül a déli irányt jelölte meg az északra lévő pályaudvar tájolásánál, így rossz irányba navigálta a hölgyet. Bár ilyen előfordul, arra azonban nehéz magyarázatot találni, hogy Sabine 1500 kilométer, azaz tízszeres távolság után, Zágrábban kezdett csak gyanakodni, hogy valami nem stimmel. Addig követte a GPS utasításait a két naposra nyúlt utazáson, útközben kétszer tankolt, egyszer aludt az út mentén, és még egy kisebb koccanásos balesetben is része volt.

És hogy mi ebből a tanulság? A fejlett technológiák korában is sok-sok alapismeretet kell elsajátítanunk, mert olykor a legjobb rendszerek és szerkentyűk is bevihetnek a málnásba.

gps.jpg

 

(A kép illusztráció)

 

Címkék: oktatóvideó természetismeret videotanar.hu

komment

süti beállítások módosítása