HTML

Videótanár

A videotanar.hu az internetet használja az iskolai tudás megosztására, az iskolai tanulás támogatására. Bármikor elérhető, ellenőrzött tudásbázist jelent, amely segít az elfelejtett dolgok átismétlésében, az önképzésben. Célja, hogy a Nemzeti Alaptanterv általános iskolai felső tagozatos tananyagának egészét digitalizálja oktatóvideók formájában. Az elkészítésébe önkéntesen jelentkező tanárokat von be, és közösségi tudássá teszi a legkiválóbb pedagógusok ismereteit, módszereit.

Keress a Facebookon!

videotanar.indavideo.hu

01.
március

A bőr, amelyben élek

Videotanar.hu  | biológia - a bőr komment

A címmel most nem Almodóvar híres filmjére utalunk, hanem egyik legfrissebb videónkra, amely legnagyobb szervünkkel foglalkozik. Nézzünk még néhány érdekességet a bőrről!

Gondoltátok volna-e például, hogy állandóan foszlunk? A Discovery Magazine cikke szerint egyetlen perc alatt akár ötvenezer elhalt hámsejt is leválik a bőrünkről. És ami még érdekesebb, hogy a minket körülvevő por nagy része ezekből a hámsejtekből áll.

Tényleg a legnagyobb szervünk a bőr? Igen, egy felnőtt ember bőre nagyjából négy kilót nyom és két négyzetméteres a felülete.

Nagy forróságban vagy nagyon intenzív testmozgás közben akár négy liter izzadtságot is kitermelünk magunkból, de az egy-két liter teljesen átlagos egy nyári napon. Egész testünkön keresztül izzadunk, kivéve az ajkakat, a belsőfület és a körömágyakat.

Minden, amit a bőrről tudni érdemes, megtalálható a fenti videóban.

skin.jpg

 

 

Címkék: biológia oktatóvideó videotanar.hu

komment

süti beállítások módosítása