HTML

Videótanár

A videotanar.hu az internetet használja az iskolai tudás megosztására, az iskolai tanulás támogatására. Bármikor elérhető, ellenőrzött tudásbázist jelent, amely segít az elfelejtett dolgok átismétlésében, az önképzésben. Célja, hogy a Nemzeti Alaptanterv általános iskolai felső tagozatos tananyagának egészét digitalizálja oktatóvideók formájában. Az elkészítésébe önkéntesen jelentkező tanárokat von be, és közösségi tudássá teszi a legkiválóbb pedagógusok ismereteit, módszereit.

Keress a Facebookon!

videotanar.indavideo.hu

12.
március

Noé káposztái

Videotanar.hu  | biológia - harasztok, nyitvatermők komment

Akárcsak a bibliai Noé az állatokat, úgy gyűjti össze a Földön található összes növényfaj mintáit egy globális magtár a Spitzbergákon.

Már eddig több mint nyolcszázezer magmintát tárolnak a világ legnagyobb ilyen intézményében, ám még így is alig a felénél tartanak annak a nagy vállalkozásnak, hogy a világ összes növényét egy helyre gyűjtsék össze.

A Norvégia és az Északi-sark között fekvő szigetcsoporton létrehozott magbank célja, hogy esetleges kipusztulásuk esetén újratermeszthetővé tegye a fajokat. A héten először érkeztek magminták Japánból, ahol attól tartanak, hogy saját hasonló gyűjteményüket veszélyeztethetik a 2011-ben bekövetkezett földrengés és szökőár következményei, amilyen a fukusimai nukleáris szennyezés is.

A Spitzbergák területe elhanyagolható mértékben veszélyes csupán az említett természeti és ahhoz köthető gazdasági katasztrófák tekintetében, így az ott található hatalmas maggyűjteménynek minden lehetősége megvan, hogy a növények Noé bárkájává váljon.

noveny.jpg

 

 

Címkék: biológia oktatóvideó videotanar.hu

komment

süti beállítások módosítása