HTML

Videótanár

A videotanar.hu az internetet használja az iskolai tudás megosztására, az iskolai tanulás támogatására. Bármikor elérhető, ellenőrzött tudásbázist jelent, amely segít az elfelejtett dolgok átismétlésében, az önképzésben. Célja, hogy a Nemzeti Alaptanterv általános iskolai felső tagozatos tananyagának egészét digitalizálja oktatóvideók formájában. Az elkészítésébe önkéntesen jelentkező tanárokat von be, és közösségi tudássá teszi a legkiválóbb pedagógusok ismereteit, módszereit.

Keress a Facebookon!

videotanar.indavideo.hu

13.
március

Kábeldzsungel a tenger alatt

Videotanar.hu  | informatika - egyszerű internetes keresés komment

Bár az internetet nem látjuk, ahhoz, hogy otthonunkba jusson, komoly infrastruktúrára van szükség. A tengerek, óceánok mélyén sok-sok kábel húzódik.

Természetes számunkra, hogy számítógépünkön, telefonunkon elérjük az internetet, azonban ennek működtetése elképesztő hardverhátteret igényel, és ezen belül nem csupán szervereket.

Az internet működése szempontjából nélkülözhetetlenek a tengerek fenekén futó kábelek, egészen pontosan ezek sokasága. Talán furcsának tűnik, de az internetes forgalomban elenyésző szerep jut a műholdaknak, a nagy részét ezek a kábelek intézik. És ezek elhelyezkedéséről most interaktív térképet készített a TeleGeography. A szokásos módon, tehát egérgörgővel, plusz-mínusz jellel vezérelhető kábeltérkép a kábelekre kattintva megmutatja többek között, melyiket mikor fektették le, ki a tulajdonosa és milyen hosszú. A térképet megtekinthetitek és kipróbálhatjátok itt:

http://www.submarinecablemap.com/

 

net.jpg

 

 

Címkék: informatika oktatóvideó videotanar.hu

komment

süti beállítások módosítása