HTML

Videótanár

A videotanar.hu az internetet használja az iskolai tudás megosztására, az iskolai tanulás támogatására. Bármikor elérhető, ellenőrzött tudásbázist jelent, amely segít az elfelejtett dolgok átismétlésében, az önképzésben. Célja, hogy a Nemzeti Alaptanterv általános iskolai felső tagozatos tananyagának egészét digitalizálja oktatóvideók formájában. Az elkészítésébe önkéntesen jelentkező tanárokat von be, és közösségi tudássá teszi a legkiválóbb pedagógusok ismereteit, módszereit.

Keress a Facebookon!

videotanar.indavideo.hu

07.
április

Van élet a víz felett?

Videotanar.hu  | természetismeret - vizek parányai komment

A földi vizek fantasztikus és sokszínű élettel rendelkeznek, szabad szemmel ennek csak töredékét láthatjuk. De vajon lehet élet a Szaturnusz holdján?

Enceladus. Ez a neve a Szaturnusz azon holdjának, amelyen felszín alatti, nagy kiterjedésű vizet találtak a kutatók műszerei. A holdon -180 Celsius-fokos a hőmérséklet, ám a felszínt borító jégréteg alatt hatalmas, 8-10 kilométer mély egybefüggő óceán terül el. A víz sziklás talajjal érintkezhet, éppen ezért a kutatók azt feltételezik, hogy ez a közeg alkalmas lehet az élet kialakulására.

A nagy mennyiségű vizet úgy sikerült megtalálnia a holdat kutató szondának, hogy az Enceladus déli sarkán található gejzírekből jégdarabok és óriási vízgőzfelhők törnek fel.

enceladus.jpg

Címkék: oktatóvideó természetismeret videotanar.hu

komment

süti beállítások módosítása