HTML

Videótanár

A videotanar.hu az internetet használja az iskolai tudás megosztására, az iskolai tanulás támogatására. Bármikor elérhető, ellenőrzött tudásbázist jelent, amely segít az elfelejtett dolgok átismétlésében, az önképzésben. Célja, hogy a Nemzeti Alaptanterv általános iskolai felső tagozatos tananyagának egészét digitalizálja oktatóvideók formájában. Az elkészítésébe önkéntesen jelentkező tanárokat von be, és közösségi tudássá teszi a legkiválóbb pedagógusok ismereteit, módszereit.

Keress a Facebookon!

videotanar.indavideo.hu

08.
április

A mini Monet

Videotanar.hu  | vizuális kultúra - impresszionizmus komment

Egy tizenkét éves angol csodagyerek érdemelte ki a megtisztelő címet, akinek festményei az impresszionizmus atyjának legjobb alkotásait idézik.

Claude Monet újszerű látás- és ábrázolásmódja fenekestül felforgatta a 19. század művészi éráját, az impresszionizmust kitörő lelkesedéssel fogadták művészek és műkedvelők egyaránt.

Az irányzatra jellemző technika nagy hozzáértést és kimagasló művészi érzéket kíván, éppen ezért járnak csodájára manapság Kieron Williamsonnak. A kisfiú szinte ontja magából az impresszionista műveket, amelyek minősége megközelíti, olykor el is éri a Monet által magasra tett lécet.

Kieron pályafutása ötéves korában kezdődött, amikor – mint oly sok kortársa – hajókat kezdett rajzolgatni füzetébe. Amint szülei és a helyi művésztársadalom meglátta tehetségét, az ő segítségükkel kezdett kibontakozni az igazi világa, és hétévesen már első kiállítását tartotta. Ezután futótűzként kezdett terjedni a mini Monet híre, és mára már több mint két és félmillió dollárt keresett a műveivel.

monet.jpg

A baloldali képen Kieron egyik képe, jobbra Monet-é:

kieronmonet.jpg

 

 

Címkék: oktatóvideó vizuális kultúra videotanar.hu

komment

süti beállítások módosítása