HTML

Videótanár

A videotanar.hu az internetet használja az iskolai tudás megosztására, az iskolai tanulás támogatására. Bármikor elérhető, ellenőrzött tudásbázist jelent, amely segít az elfelejtett dolgok átismétlésében, az önképzésben. Célja, hogy a Nemzeti Alaptanterv általános iskolai felső tagozatos tananyagának egészét digitalizálja oktatóvideók formájában. Az elkészítésébe önkéntesen jelentkező tanárokat von be, és közösségi tudássá teszi a legkiválóbb pedagógusok ismereteit, módszereit.

Keress a Facebookon!

videotanar.indavideo.hu

17.
április

Warhol és Medzilaborce

Videotanar.hu  | földrajz - szomszédos országok, Szlovákia komment

Sokat hallunk, de keveset tudunk északi szomszédunkról, Szlovákiáról. Itt az ideje, hogy közzétegyünk néhány érdekességet az országról.

Tudtad például, hogy a pop-art pápája, Andy Warhol szülei Mezőlaborcból, azaz Medzilaborcéből vándoroltak ki Amerikába? A kis településen Warhol-múzeum is működik, amiből márpedig nem sok van a világon.

Szlovákia azonban elsősorban a túrázóknak, kirándulóknak nyújt felejthetetlen élményeket. Az országban található Európa legsűrűbb jelölt turistaösvény-hálózata, ami 12 935 km hosszú. A legöregebb nyilvános park is itt, pontosabban Pozsonyban (Bratislava) került kialakításra 1776-ban. A legkeletebben fekvő nyugati típusú katedrális, a Szent Erzsébet dóm Kassán található. Szlovákia hat vidéke is része az UNESCO világörökségének, és az ország területén 150 középkori vár található, amelyeket érdemes felkeresni. Az egyik leglátogatottabb az árvai vár (Oravsky hrad), ami elhelyezkedése miatt a sasfészek nevet kapta. Szlovákiában több mint 1000 ásvány- és termálvízforrás is van, tehát minden látogató megtalálja a kedvére való programot északi szomszédainknál.

warhol.jpg

Címkék: földrajz oktatóvideó videotanar.hu

komment

süti beállítások módosítása