HTML

Videótanár

A videotanar.hu az internetet használja az iskolai tudás megosztására, az iskolai tanulás támogatására. Bármikor elérhető, ellenőrzött tudásbázist jelent, amely segít az elfelejtett dolgok átismétlésében, az önképzésben. Célja, hogy a Nemzeti Alaptanterv általános iskolai felső tagozatos tananyagának egészét digitalizálja oktatóvideók formájában. Az elkészítésébe önkéntesen jelentkező tanárokat von be, és közösségi tudássá teszi a legkiválóbb pedagógusok ismereteit, módszereit.

Keress a Facebookon!

videotanar.indavideo.hu

21.
május

Vége a Nereusnak

Videotanar.hu  | természetismeret - óceánok és kontinensek komment

Az, hogy ma már egyre többet tudunk az óceánok mélyéről, így a kontinensek keletkezéséről is, nagyban köszönhető a legmodernebb kutató-tengeralattjárónak. Most úgy tűnik, végleg megsemmisült.

Az óceánkutatók legjobb eszköze, a Egyesült Államok kutatóflottájának ékköve volt a Nereus. A 8 millió dolláros (mintegy 1,7 milliárd forint) szerkezettel olyan helyeket is meg tudtak közelíteni a mélytengerekben, amiket eddig soha. A tengeralattjáró önállóan vagy a kísérőhajóban elhelyezett laboratóriummal kábeleken összekötve is képes volt a munkavégzésre, amit a legújabb csúcstechnikával felszerelve végzett.

A 2008-ban üzembe állított hajó a napokban Új-Zéland partjainál semmisülhetett meg, legalábbis erre utalnak a felszínre került darabjai. Az első feltételezések szerint a hirtelen nyomásváltozás okozhatta a katasztrófáját.

nereus.jpg

Címkék: oktatóvideó természetismeret videotanar.hu

komment

süti beállítások módosítása