HTML

Videótanár

A videotanar.hu az internetet használja az iskolai tudás megosztására, az iskolai tanulás támogatására. Bármikor elérhető, ellenőrzött tudásbázist jelent, amely segít az elfelejtett dolgok átismétlésében, az önképzésben. Célja, hogy a Nemzeti Alaptanterv általános iskolai felső tagozatos tananyagának egészét digitalizálja oktatóvideók formájában. Az elkészítésébe önkéntesen jelentkező tanárokat von be, és közösségi tudássá teszi a legkiválóbb pedagógusok ismereteit, módszereit.

Keress a Facebookon!

videotanar.indavideo.hu

Négyig kötelező az iskola, de tízből hat felsős hazamegy a délelőtti órák után.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma államtitkára parlamenti kérdésre válaszolva elmondta, hogy felső tagozaton...

...a hét minden napjára a diákok 57 százaléka, alsó tagozaton 17 százaléka kért felmentést a délután 16 óráig tartó foglalkozások alól.
Az alsósok 17 százaléka a hét minden napjára, de további tíz százalékuk a hét egyes napjaira kért felmentést. Felső tagozaton az 57 százalék mindennapos mellett további 13 százalék a hét bizonyos napjaira felmentést kérők száma, ami mindenképpen magas arány. Az államtitkár szerint: „Meggyőződésünk, és az adatok is ezt támasztják alá, hogy a délutáni foglalkozások a nagyszülői vagy egyéb, fizetős segítséget igénybe venni nem tudó, kevésbé tehetős, kétkeresős családok és a gyerekek érdekeit szolgálják, vonzó és színes programokat biztosítva számukra a tanintézmények keretein belül, több idő engedve a felzárkóztatásra, tehetséggondozásra is.”
Mi, a videótanár készítői éppen azon fáradozunk, hogy a kötelező egész napos iskola alól felmentett diákok hasznos és érdekes elfoglaltságot találjanak maguknak, például olyan oktatóvideók megtekintésével, mint ez:

 

Címkék: iskola diák oktatóvideó videotanar.hu

komment

süti beállítások módosítása