HTML

Videótanár

A videotanar.hu az internetet használja az iskolai tudás megosztására, az iskolai tanulás támogatására. Bármikor elérhető, ellenőrzött tudásbázist jelent, amely segít az elfelejtett dolgok átismétlésében, az önképzésben. Célja, hogy a Nemzeti Alaptanterv általános iskolai felső tagozatos tananyagának egészét digitalizálja oktatóvideók formájában. Az elkészítésébe önkéntesen jelentkező tanárokat von be, és közösségi tudássá teszi a legkiválóbb pedagógusok ismereteit, módszereit.

Keress a Facebookon!

videotanar.indavideo.hu

Mi történt július 4-én? Igazából semmi extra, mégis ez a nap az Egyesült Államok legnagyobb nemzeti ünnepe. Videó az USA történelméről!

Dátumokban nem vagyunk jók, sem itthon, sem Amerikában. A mi reformkori elődeink a 895-ös honfoglalás ezeréves évfordulójának ünnepségeit tették 1896-ra,...

...azon egyszerű oknál fogva, hogy a nagyra törő építkezések és beruházások nem készültek el időre.

Az Amerikai Egyesült Államokban július 4-ét ünneplik nagy csinnadrattával évről-évre, az emberek sokaságának azon tévhite szerint, hogy 1776-ban e napon írták alá a híres függetlenségi nyilatkozatot. Nos, igazság szerint a fontos okmányt július 2-án fogadta el a kongresszus, aláírására pedig augusztus 9-én került sor. John Adams, az alapító atyák egyik legbefolyásosabbika, az USA első alelnöke és második elnöke így ír erről feleségének:

1776. július második napja legyen Amerika történelmének legemlékezetesebb napja. Kétség kívül úgy gondolom, hogy még a következő generációk is nagy évfordulóként fogják ünnepelni.”

Július 4-én tehát sem a függetlenségi nyilatkozat elfogadása, sem az aláírása nem történt. Az utókor azért ünnepli ezt a napot, mert a dokumentumon ez a dátum szerepel.

Az USA történelme is tele van tehát érdekességekkel és furcsaságokkal, így természetesen erről is készült oktatóvideó:

 

 

 

Címkék: történelem földrajz oktatóvideó videotanar.hu

komment

süti beállítások módosítása