HTML

Videótanár

A videotanar.hu az internetet használja az iskolai tudás megosztására, az iskolai tanulás támogatására. Bármikor elérhető, ellenőrzött tudásbázist jelent, amely segít az elfelejtett dolgok átismétlésében, az önképzésben. Célja, hogy a Nemzeti Alaptanterv általános iskolai felső tagozatos tananyagának egészét digitalizálja oktatóvideók formájában. Az elkészítésébe önkéntesen jelentkező tanárokat von be, és közösségi tudássá teszi a legkiválóbb pedagógusok ismereteit, módszereit.

Keress a Facebookon!

videotanar.indavideo.hu

Legújabb videónk bemutatja kontinensünk roppant változatos földrajzát, tájait, határait. De tudtátok például, hogy az Európai Unióban hivatalos nyelvből is 24 van?

Az Európai Unió nemzetközössége, amelynek mi is a tagjai vagyunk, sok tekintetben hasonlít például az Amerikai Egyesült Államokra, de szervezeti elemeit tekintve sokban el is tér. Az EU-ban például annyi népcsoport él,...

...hogy jelenleg 24 hivatalos nyelven működik a közösség, és ez szám a várható csatlakozásoktól függően még nőni fog. Ezek a nyelvek ábc-sorrendben: angol, bolgár, cseh, dán, észt, finn, francia, görög, holland, horvát, ír, lengyel, lett, litván, magyar, máltai, német, olasz, portugál, román, spanyol, svéd, szlovák, szlovén.

Ezeken kívül további öt nyelv úgynevezett félhivatalos státusszal bír az egyes országokon belüli etnikai sokszínűség végett: baszk, galíciai, katalán, skót gael, walesi.

Ez a nyelvi sokszínűség azt eredményezi, hogy az európai intézmények által alkotott jogszabályokat az összes hivatalos nyelvre lefordítják, és a polgárok a hivatalos és félhivatalos nyelvek bármelyikén fordulhatnak az unió intézményeihez, de az eljárások nyelve elsősorban az angol, a német és a francia.

És akkor most lássuk a videót Európa földrajzáról:

 

Címkék: földrajz oktatóvideó videotanar.hu

komment

süti beállítások módosítása