HTML

Videótanár

A videotanar.hu az internetet használja az iskolai tudás megosztására, az iskolai tanulás támogatására. Bármikor elérhető, ellenőrzött tudásbázist jelent, amely segít az elfelejtett dolgok átismétlésében, az önképzésben. Célja, hogy a Nemzeti Alaptanterv általános iskolai felső tagozatos tananyagának egészét digitalizálja oktatóvideók formájában. Az elkészítésébe önkéntesen jelentkező tanárokat von be, és közösségi tudássá teszi a legkiválóbb pedagógusok ismereteit, módszereit.

Keress a Facebookon!

videotanar.indavideo.hu

Természetesen Svájcban van, és a felszereltsége, az oktatás minősége a királyi igényeket is kielégíti. De mi kerül 30 millió forintba egy tanéven?

Mi itthon hozzászoktunk az alapjaiban ingyenes közoktatáshoz, és csupán néhány alapítványi iskola esetében hallunk tandíjról, képzési hozzájárulásról.
A világ leggazdagabb és legbefolyásosabb emberei azonban...

...minden pénzt megadnak, hogy csemetéik bentlakásos elitiskolába járjon, és akkor már természetesen Svájcba, ha lehet. És miért ne lehetne? Számos királyi család sarja, iparmágnások, elismert művészek gyerekei tanultak és tanulnak az alpesi országban, de több afrikai diktátor és például Kim Dzsongun, Észak-Korea rettegett fura ura is itt koptatta az iskolapadokat.

Ám a legmenőbb svájci iskolák közül is kitűnik az előkelő Le Rosey Intézet, amely 1880-as alapítása óta olyan hírnévre tett szert, hogy nyugodtan kérhet 133 000 dollárnyi tandíjat egy évre. A Rotschildok és Rockefellerek mellett ide járt többek között Rainer monacói herceg és Dodi Al-Fayed is.

rosey.jpg

Az iskola két helyen üzemel, tavasztól őszig a Genfi-tó melletti Rolle-ban, télen pedig a síparadicsom Gstaadban. Mind a 380 diák bent lakik a kampuszban, ahol ötükre jut egy tanár, valamint 8 tudományos labor, zene- és konferenciaterem, könyvtár, játszószoba és multimédiás center és számos sportpálya várja őket 7 és 18 éves koruk között. Az oktatás angolul és franciául történik, de számos más nyelv elsajátítására is lehetősége van a szerencsés nebulóknak, akiket hétvégenként képzőművészeti és színházi programokra visznek Európa számos országába, de más kultúrák megismerése céljából beutazzák szinte az egész világot.

Persze, akinek nincs közel 30 milliója egy elitiskola tanévéért, az is részesülhet minőségi oktatásban, például a videótanárral:

 

 

Címkék: iskola diák videotanar.hu

komment

süti beállítások módosítása