HTML

Videótanár

A videotanar.hu az internetet használja az iskolai tudás megosztására, az iskolai tanulás támogatására. Bármikor elérhető, ellenőrzött tudásbázist jelent, amely segít az elfelejtett dolgok átismétlésében, az önképzésben. Célja, hogy a Nemzeti Alaptanterv általános iskolai felső tagozatos tananyagának egészét digitalizálja oktatóvideók formájában. Az elkészítésébe önkéntesen jelentkező tanárokat von be, és közösségi tudássá teszi a legkiválóbb pedagógusok ismereteit, módszereit.

Keress a Facebookon!

videotanar.indavideo.hu

24.
január

Nehéz volt a matematika felvételi

Videotanar.hu  | matematika - a mérés mint összehasonlítás komment

Középiskolásokat is próbára tevő feladat is volt a négyosztályos gimnáziumba, illetve szakközépiskolába készülő nyolcadikosok tesztjében.

Az utolsó példában még azokat is érhették kellemetlen meglepetések, akik szisztematikusan készültek a felvételire” - mondta az eduline megkeresésére a matekmindenkinek.hu szakmai vezetője. A felvételit országosan január 18-án tartották. A rendelkezésre álló idő alatt a matematika tagozatra jelentkezők közül is csak a legjobbak tudták megoldani a feladatot. A szakértő szerint az írásbeli felvételire rendelt 45 perc is kevés volt, nagyon feszített munkatempót kívánt a nyolcadikosoktól. A megkérdezett matematika tanárok abban egyetértettek, hogy ha 60 percet kapnának a diákok a tesztre, jobb eredmények születhetnének.

Az a bizonyos utolsó példa a feladatlapon:

A különböző országokban többféle hőmérsékleti skálát használnak.

A leggyakoribb a Celsius (ºC), a Fahrenheit (ºF) és a Réaumur (ºR).

A Celsius-skálához hasonlóan a másik két skála is egyenletes beosztású (lineáris).

A két alább, Celsius-fokokban mért hőmérséklet az egyes skálákon a következő értékeket

veszi fel:

0 ºC = 32 ºF 0 ºC = 0 ºR

100 ºC = 212 ºF 100 ºC = 80 ºR

Határozd meg a hiányzó értékeket! Írd le a számolás menetét is!

a−b) 40 ºC = ……………………. ºR

c−e) 140 ºF = ……………………. ºC


A magyar felvételi ezzel szemben átlagos nehézségű volt az idén is, és az idő is elegendő volt a diákoknak a megoldásához.

A Videótanár továbbra is azt tűzi zászlajára, hogy érthető, korszerű és szórakoztató módon segítse az általános iskolásokat a tananyagok elsajátításában. Erre folyamatosan bővülő és magas színvonalú oktatóvideóink kiválóan alkalmasak, amit a magas nézettségi számok is igazolnak. Az iskolába járást azonban nem helyettesítik!

Címkék: felvételi matematika oktatóvideó

komment

süti beállítások módosítása