HTML

Videótanár

A videotanar.hu az internetet használja az iskolai tudás megosztására, az iskolai tanulás támogatására. Bármikor elérhető, ellenőrzött tudásbázist jelent, amely segít az elfelejtett dolgok átismétlésében, az önképzésben. Célja, hogy a Nemzeti Alaptanterv általános iskolai felső tagozatos tananyagának egészét digitalizálja oktatóvideók formájában. Az elkészítésébe önkéntesen jelentkező tanárokat von be, és közösségi tudássá teszi a legkiválóbb pedagógusok ismereteit, módszereit.

Keress a Facebookon!

videotanar.indavideo.hu

10.
február

Régész nyulak munkában

Videotanar.hu  | történelem - az első földműves közösségek komment

Egy nyúlcsalád 8000 éves temető maradványait ásta ki Angliában. Pedig ők csak egy megtelepedésre alkalmas lyukat akartak maguknak.

Cornwallban tevékenykedtek nyúlék, életmódjukból fakadóan kezdtek ásni maguknak otthont, és az útban lévő tárgyakat a felszínre hordták. Ők nem tudták, hogy ezek 8000 éves leletek. Az esetről a Mirror számolt be.

A területet ezek után régészcsapat szállta meg, akik szerint a nyúlcsalád átírta a történelmet, hiszen felbecsülhetetlen értékű lelőhelyet tártak fel. A nyulak nyílhegyeket, kőeszközöket és ásóbotokat hordtak a felszínre, amelyek a kőkorszakból származnak, körülbelül 8000 évesek. A terület feltárásával egy évezredeken átívelő korlelethez jutottak a régészek. A hely ugyanis a kő-, a bronz- és a vaskorban is temetkezési helyként szolgált.

A feltárással megbízott szervezet két évet szán a terület teljes feltárására. A nyulak emlékére "archeonyúl" tanösvényt terveznek.

nyulak.jpg

Címkék: történelem oktatóvideó videotanar.hu

komment

süti beállítások módosítása