HTML

Videótanár

A videotanar.hu az internetet használja az iskolai tudás megosztására, az iskolai tanulás támogatására. Bármikor elérhető, ellenőrzött tudásbázist jelent, amely segít az elfelejtett dolgok átismétlésében, az önképzésben. Célja, hogy a Nemzeti Alaptanterv általános iskolai felső tagozatos tananyagának egészét digitalizálja oktatóvideók formájában. Az elkészítésébe önkéntesen jelentkező tanárokat von be, és közösségi tudássá teszi a legkiválóbb pedagógusok ismereteit, módszereit.

Keress a Facebookon!

videotanar.indavideo.hu

23.
február

Mindig van új a Nap alatt

Videotanar.hu  | természetismeret - óceánok és kontinensek, a Föld felosztása komment

Azt hihetnénk, hogy mindent tudunk már bolygónkról és annak élővilágáról, mégis időről-időre sikerül új fajokat felfedezni a kutatóknak.

Ami a rovarok, kisebb kétéltűek vagy madarak esetében nem is olyan ritka, időnként előfordul az emlősök esetében is: új, eddig ismeretlen és meghatározatlan fajra bukkannak a Föld nehezen hozzáférhető helyein.

Ez történt most Ausztráliában, ahol egy erszényes, egérszerű állatról derült ki, hogy mindeddig semmilyen rendszertani besorolásban nem szerepel.

Az újonnan azonosított, kis testű ragadozófaj az erszényesnyestfélék (antechinusok) családjába tartozik. Bár az állat közeli rokonait már ismerték, a kutatók most a család új faját fedezték fel, és feketefarkú antechinusnak nevezték el. Úgy vélik, az állat csak Új-Dél-Wales északi részén és a magas, csapadékos vidékeken él a Springbrook Nemzeti Park területén. Kérelmezték, hogy a feketefarkú erszényes kerüljön fel a veszélyeztetett fajok listájára. Egyelőre nem tudni, az új faj hány egyedet számlál. Bozontos, barna szőrrel borított teste a far felé barnás narancsszínűvé válik, rövid szőrű farka és négy lába viszont fekete.

eger.jpg

 

Címkék: oktatóvideó természetismeret videotanar.hu

komment

süti beállítások módosítása