HTML

Videótanár

A videotanar.hu az internetet használja az iskolai tudás megosztására, az iskolai tanulás támogatására. Bármikor elérhető, ellenőrzött tudásbázist jelent, amely segít az elfelejtett dolgok átismétlésében, az önképzésben. Célja, hogy a Nemzeti Alaptanterv általános iskolai felső tagozatos tananyagának egészét digitalizálja oktatóvideók formájában. Az elkészítésébe önkéntesen jelentkező tanárokat von be, és közösségi tudássá teszi a legkiválóbb pedagógusok ismereteit, módszereit.

Keress a Facebookon!

videotanar.indavideo.hu

27.
február

Volt is, lesz is dodzsemkorszak

Videotanar.hu  | fizika - a takarékos, kényelmes és biztonságos közlekedés eszközei komment

Jövő héten kezdődik a Genfi Autószalon, ahol kikiáltják az év autóját is. Idén először két tisztán elektromos kocsi is a döntőbe jutott.

Ahogy ebből a roppant érdekes – és nem csak fiúknak való – videóból is kiderül, nem sokon múlt, hogy a belsőégésű motorok helyett elektromos autókat használjunk. A kezdeti nagy konstruktőrök mind foglalkoztak a villamos hajtással a motorizáció kezdetén, végül puszta pillanatnyi gazdasági érdekek miatt döntöttek a benzines (és gázolajos) modellek fejlesztése mellett. A környezetvédelem akkoriban egyáltalán nem volt szempont.

Napjainkban viszont nagyon is fontos kérdés a környezet védelme, ezért a gyártók újra előtérbe helyezték az elektromos rendszerek fejlesztését. Évről-évre megjelentek a nagyobb autókiállításokon a márkák tiszta üzemű járgányai, ám ezek még számos gyermekbetegséggel küzdöttek hatótávolság, a kényelmes feltöltés vagy megbízhatóság terén. A néhány megvásárolható típus eddig nem okozott kiugró sikert, talán csak Kaliforniában, ahol a kormány támogatja az alternatív hajtású kocsik vásárlását és sűrű töltőhálózat is a tulajdonosok rendelkezésére áll.

Idén megtörni látszik a jég, a nemzetközi autós újságírókból álló (és éppen ezért szőrös szívű) zsűri kettő, olyan elektromos modellt válogatott a döntőbe, amelyek szerintük immár szinte kompromisszumok nélküli alternatívái lehetnek a belsőégésű motorral szerelt autóknak.

Ez a két modell az amerikai Tesla Model-S és a német (egészen pontosan bajor) BMW i3. Várjuk izgalommal a genfi eredményhirdetést!

tesla.jpgbmw.jpg

 

 

Címkék: fizika oktatóvideó videotanar.hu

komment

süti beállítások módosítása