HTML

Videótanár

A videotanar.hu az internetet használja az iskolai tudás megosztására, az iskolai tanulás támogatására. Bármikor elérhető, ellenőrzött tudásbázist jelent, amely segít az elfelejtett dolgok átismétlésében, az önképzésben. Célja, hogy a Nemzeti Alaptanterv általános iskolai felső tagozatos tananyagának egészét digitalizálja oktatóvideók formájában. Az elkészítésébe önkéntesen jelentkező tanárokat von be, és közösségi tudássá teszi a legkiválóbb pedagógusok ismereteit, módszereit.

Keress a Facebookon!

videotanar.indavideo.hu

07.
március

Hiénák Egyiptomban

Videotanar.hu  | történelem - az ókori Egyiptom komment

Az ókori Egyiptom érdekes és izgalmas hely volt, ahogy ez videónkból is kiderül. Az állatokhoz is sokszor szokatlanul viszonyultak.

Az Egyiptomi Birodalom hosszú ideig létezett, több korszakra is osztható, de minden esetre igen régen virágzott. Nem gondolnánk, de a híres piramisok építésének idején még éltek mamutok a földön. Ez azért is érdekes, mivel a rég kihalt, hatalmas testű állatokról általában az a kép él a fejünkben, hogy bunkóbotos ősemberek vadásszák. Az egyiptomiaknak azonban nem volt sok közük a mamutokhoz, mivel jellemzően nem azon a területen éltek, ahol a gyapjas óriások.

A macska ellenben nagy népszerűségnek örvendett Egyiptomban, nemcsak háziasították, de már-már istenítették. A korabeli törvények szerint halálbüntetéssel is sújtható volt, aki megölt egy macskát.

Az ókori egyiptomiak a hiénát is háziasították, ami mai szemmel igen furcsa. Ráadásul nem házi kedvencként tartották a cseppet sem bizalomgerjesztő ábrázattal rendelkező állatokat, hanem élelemforrásként is, vagyis megették a hiénákat, akárcsak mi manapság a disznót vagy a marhát.

hiena.jpg

 

 

Címkék: történelem oktatóvideó videotanar.hu

komment

süti beállítások módosítása