HTML

Videótanár

A videotanar.hu az internetet használja az iskolai tudás megosztására, az iskolai tanulás támogatására. Bármikor elérhető, ellenőrzött tudásbázist jelent, amely segít az elfelejtett dolgok átismétlésében, az önképzésben. Célja, hogy a Nemzeti Alaptanterv általános iskolai felső tagozatos tananyagának egészét digitalizálja oktatóvideók formájában. Az elkészítésébe önkéntesen jelentkező tanárokat von be, és közösségi tudássá teszi a legkiválóbb pedagógusok ismereteit, módszereit.

Keress a Facebookon!

videotanar.indavideo.hu

20.
március

Egy sokat ígérő ötlet

Videotanar.hu  | nyelvtan - mellérendelő összetett mondat komment

Ez a cím egy ötödikes tanuló írásának elejéről származik. Arra kértünk ugyanis felsős diákokat, írják le röviden, mit gondolnak a Videótanárról. Időről-időre közzéteszünk a kritikáikból, egy-egy érdekes videóval együtt.

A Videótanár a XXI. századi oktatás történetében egy új fejezetet nyit meg. Ebben a modern világban miért is ne lehetne az iskolában tanultakat egy gombnyomással újra visszaidézni, meghallgatni?

Ha nem tudtam rendesen figyelni az órán, vagy nem értettem meg teljesen az anyagot, ha aznap nem tudtam iskolába menni és a szüleim sem értek rá elmagyarázni… akkor csak hármat kattintok, és annyiszor nézem és hallgatom meg újra a videót, amennyiszer csak szükségem van rá.

Szerintem óriási találmány! Témazáró dolgozat előtt is milyen jól jön! Csak megnézem újra, és mivel nem először látom, sokkal hamarabb átismétlem segítségével az anyagot. Ha valamit nem értek, könnyen és bármikor utána tudok nézni.

Ez tanáraink részéről hatalmas munka. Hálás vagyok érte! Sok türelmet kívánok a további videók elkészítéséhez. Biztosan meg is fogja hozni a gyümölcsét.

Így tovább!”

J. B. 5. c osztályos tanuló

videotanar.JPG

 

 

Címkék: vélemény nyelvtan oktatóvideó

komment

süti beállítások módosítása