HTML

Videótanár

A videotanar.hu az internetet használja az iskolai tudás megosztására, az iskolai tanulás támogatására. Bármikor elérhető, ellenőrzött tudásbázist jelent, amely segít az elfelejtett dolgok átismétlésében, az önképzésben. Célja, hogy a Nemzeti Alaptanterv általános iskolai felső tagozatos tananyagának egészét digitalizálja oktatóvideók formájában. Az elkészítésébe önkéntesen jelentkező tanárokat von be, és közösségi tudássá teszi a legkiválóbb pedagógusok ismereteit, módszereit.

Keress a Facebookon!

videotanar.indavideo.hu

29.
április

Se hús, se hal

Videotanar.hu  | természetismeret - az éti csiga komment

Az éti csiga ma az ínyencek csemegéje, miközben sokakat undor fog el már a látványától is. Pedig évezredek óta megtalálható az asztalon, főként böjt alkalmával ették szívesen.

Az éti csiga számos európai országban, így hazánkban is őshonos, és a történelem során több más országba is betelepítették. Svédországba, Norvégiába és Finnországba a középkorban vitték szerzetesek, hiszen nem húsnak, hanem halnak tekintették, így a böjti időszakokban is ehették. Angliába a rómaiak telepítették be, amiben szintén szerepet játszottak élelmezési szempontok, ám az éti csiga csak a déli meszes területeken maradt meg. Feltehetően az angol gyarmati idők miatt különösen kedvelik a csigát Máltán, ahol a nyúl mellett igazi nemzeti eledelnek számít.

snails.jpg

Címkék: oktatóvideó természetismeret videotanar.hu

komment

süti beállítások módosítása