HTML

Videótanár

A videotanar.hu az internetet használja az iskolai tudás megosztására, az iskolai tanulás támogatására. Bármikor elérhető, ellenőrzött tudásbázist jelent, amely segít az elfelejtett dolgok átismétlésében, az önképzésben. Célja, hogy a Nemzeti Alaptanterv általános iskolai felső tagozatos tananyagának egészét digitalizálja oktatóvideók formájában. Az elkészítésébe önkéntesen jelentkező tanárokat von be, és közösségi tudássá teszi a legkiválóbb pedagógusok ismereteit, módszereit.

Keress a Facebookon!

videotanar.indavideo.hu

20.
május

A hetvenhét tonnás monstrum

Videotanar.hu  | természetismeret - az erdő állatai komment

Előlünk rejtőzködnek az erdő állatai, de mi lenne, ha ma is élnének dinoszauruszok? A most felfedezett legnagyobb aligha bújhatna el, de talán nem is akarna.

A Földön valaha élt legnagyobb szárazföldi állat maradványait fedezték fel Argentínában, Patagónia területén. A titanoszauruszok közé tartozó hatalmas állat csontjainak elemzése során a kutatók meghatározták a méreteit: eszerint egy 40 méter hosszú, 20 méter magas, 77 tonnás (14 afrikai elefánt súlya) fajtára sikerült bukkanni, ami néhány tonnával lekörözi az eddigi rekordert, az ugyancsak a dél-amerikai országban fellelt Argentinosaurust.

Az óriás Patagónia erdőiben élt, és bár, ahogy említettük, rejtőzködni minden bizonnyal nehezen tudott, nem sok ellensége volt. Sőt, ő sem volt veszélyes, hiszen a leletek tanúsága szerint békésen legelésző növényevő volt.

argentinosaursus.jpg

(Az Argentinosaurus méretei)

Címkék: dinoszaurusz oktatóvideó természetismeret videotanar.hu

komment

süti beállítások módosítása