HTML

Videótanár

A videotanar.hu az internetet használja az iskolai tudás megosztására, az iskolai tanulás támogatására. Bármikor elérhető, ellenőrzött tudásbázist jelent, amely segít az elfelejtett dolgok átismétlésében, az önképzésben. Célja, hogy a Nemzeti Alaptanterv általános iskolai felső tagozatos tananyagának egészét digitalizálja oktatóvideók formájában. Az elkészítésébe önkéntesen jelentkező tanárokat von be, és közösségi tudássá teszi a legkiválóbb pedagógusok ismereteit, módszereit.

Keress a Facebookon!

videotanar.indavideo.hu

28.
május

Mai Manó az útikönyvben

Videotanar.hu  | vizuális kultúra - fotográfiai eljárások komment

A magyar fotográfia történetének egyik legnagyobb alakja volt Mai Manó, ám neve manapság is félreértésekre ad okot.

May Emánuel néven született 1855-ben a híres fotográfus, császári és királyi udvari fényképészmester, a gyermekfotózás egyik legjobb hazai képviselője, akinek nevét, tevékenységét és szellemiségét ma a Nagymező utcában álló egykori, nyolcemeletes műteremháza, a Mai Manó Ház őrzi.

A világhírű útikönyv-kiadó, a Lonely Planet Best of Budapest című kiadványának szerkesztői be is válogatták a házat a legérdekesebb budapesti turistacélpontok közé, ám az elnevezést viccnek vélték, ezért lefordították azt, így Modern Devil House-ként szerepel a könyvben.

A Mai Manó ház jelezte a hibát a kiadónak, a következő kiadások ezért már a nagyszerű fényképész szaktekintély nevén említik majd az épületet.

maimanohaz.jpg

Címkék: oktatóvideó vizuális kultúra fényképészet videotanar.hu

komment

süti beállítások módosítása